آیا تا به حال تجربه کردهاید که کولر هوای شما به دلیل گرم شدن بیش از حد قطع شده است یا اتصال کوتاه باعث نگرانی شما شده است؟ علت این مسئله چه میتواند باشد؟ ممکن است نوسانات ولتاژ، استفاده بیش از حد از کولرها، گرم شدن بیش از حد و غیره باشد.
برای رهایی از تمام این نگرانیها و مقابله با نوسانات ولتاژ، با در نظر گرفتن ایمنی و عمر طولانی دستگاههای شما، استابلایزرهای ولتاژ ساخته شدهاند.
حالا میدانید که راهی برای مقابله با نوسانات ولتاژ وجود دارد، اما چرا ولتاژ نوسان میکند و چه زمانی احساس نیاز به
استفاده از استابلایزر را میکنیم؟ برای پاسخ به این سؤالات، با ما همراه باشید.
چرا ولتاژ نوسان میکند؟
در هر مکانی، تعداد زیادی دستگاه با برق کار میکنند، بنابراین مشکلات ولتاژ زمانی پیش میآید که بار جریان در خانهها یا محل کار نسبت به ورودی تجهیزات ترانسفورماتور نصبشده بالا میرود. حالا میدانیم که نوسان ولتاژ میتواند اتفاق بیفتد، اما چگونه میفهمیم که چه زمانی به یک استابلایزر نیاز داریم؟
چگونه تشخیص دهید که به یک استابلایزر ولتاژ نیاز دارید؟
برای تشخیص زمان
خرید استابلایزر چند راه وجود دارد. حواس انسان میتوانند نوسان ولتاژ را احساس کنند، به عنوان مثال میتوانیم روشنایی و تاریکی چراغ را متوجه شویم که نشان میدهد ولتاژ در آن زمان افزایش یا کاهش یافته است. صدای بلندگو نیز هنگام تغییر ولتاژ نوسان میکند. برخی از دستگاهها نیز میتوانند برای تشخیص نوسان ولتاژ استفاده شوند. مولتیمتر دستگاهی است که برای اندازهگیری ولتاژ و جریان دستگاه به کار میرود. همچنین ولتمتر نیز میتواند برای اندازهگیری ولتاژ دستگاه استفاده شود.
هر دستگاهی به یک استابلایزر ولتاژ نیاز ندارد تا زمانی که نوسان ولتاژ در محدوده ۱۰% باقی بماند. ولتاژ دستگاه را با استفاده از یک مولتیمتر یا ولتمتر در طول روز اندازهگیری میکنیم، زمانی که بار جریان بالا نیست، و سپس در زمان شب آن را اندازهگیری میکنیم، زیرا در شب تمام چراغها و سایر وسایل برقدار روشن میشوند و در نتیجه بار جریان یا مصرف برق بالا است. اگر ولتاژ بین ۱۹۸-۲۵۳ ولت اندازهگیری شود، نیازی به استابلایزر نیست، اما اگر نوسان ولتاژ از این محدوده بالاتر یا پایینتر باشد، نیاز به یک استابلایزر وجود دارد.
با افزایش استفاده از برق، احتمال اتصال کوتاه و بار سنگین نیز افزایش پیدا کرده است. بنابراین باید از یک استابلایزر برای جلوگیری از هرچه بیشتر حوادث مرتبط با اتصالهای کوتاه استفاده کنیم.
علائم نوسانات ولتاژ
روشن و خاموش شدن ناگهانی وسایل الکتریکی: اگر تجهیزات شما بدون دلیل خاصی خاموش و روشن میشوند، ممکن است به دلیل نوسانات ولتاژ باشد.
سوختن مکرر فیوزها: سوختن مکرر فیوزها میتواند نشانهای از نوسانات ولتاژ باشد که باید مورد بررسی قرار گیرد.
عملکرد نامناسب وسایل الکتریکی: اگر وسایل برقی شما به طور غیرطبیعی کار میکنند یا عملکرد آنها تغییر میکند، این میتواند به دلیل نوسانات ولتاژ باشد.
صدای غیرعادی از وسایل الکتریکی: صدای غیرعادی از وسایل الکتریکی مثل یخچال، ماشین لباسشویی یا تلویزیون ممکن است نشاندهنده نوسانات ولتاژ باشد.
شرایط خاص برای خرید استابلایزر
زندگی در مناطق با نوسانات برق زیاد: اگر در منطقهای زندگی میکنید که نوسانات برق زیادی دارد، بهتر است از استابلایزر ولتاژ استفاده کنید.
استفاده از وسایل حساس: برخی از وسایل الکترونیکی حساسیت بالایی نسبت به نوسانات ولتاژ دارند و استفاده از استابلایزر ولتاژ میتواند از خرابی آنها جلوگیری کند.
استفاده از تجهیزات صنعتی: در صنایع و کارگاهها که از تجهیزات پرقدرت استفاده میشود، استابلایزر ولتاژ میتواند از خرابی تجهیزات و کاهش کارایی آنها جلوگیری کند.
حفاظت از تجهیزات گرانقیمت: اگر وسایل گرانقیمتی مثل سیستمهای صوتی و تصویری، کامپیوترها یا دستگاههای پزشکی دارید، بهتر است از استابلایزر ولتاژ استفاده کنید.
راهکارهای تشخیص نیاز به استابلایزر
استفاده از دستگاههای اندازهگیری: با استفاده از ولتمتر یا دستگاههای اندازهگیری نوسانات ولتاژ میتوانید میزان نوسانات ولتاژ را در شبکه برق خود بررسی کنید.
مشورت با تکنسین برق: یک تکنسین برق میتواند با بررسی وضعیت برق منزل یا محل کار شما، نیاز به استابلایزر ولتاژ را تشخیص دهد.
با توجه به موارد فوق، اگر هر یک از این علائم و شرایط را مشاهده کردید، بهتر است به فکر
خرید استابلایزر ولتاژ برای حفاظت از تجهیزات خود باشید.
استابلايزر/استابيلايزر/اتوترانس/واريابل/ترانس اتوماتيک